ukenru
ne-treba-zvoditi-kontrnastup-lishe-do-aktivnikh-nastupalnikh-diy-ydetsya-pro-strategichnu-metu-zsu-malyar

Не треба зводити контрнаступ лише до активних наступальних дій, йдеться про стратегічну мету ЗСУ – Маляр

 • 441548 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Не треба зводити публічно український контрнаступ лише до якихось активних наступальних дій, тому що йдеться про стратегічну мету ЗСУ - звільнити всі окуповані території. Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram, пише УНН.

Цитата

«Не треба зводити публічно контрнаступ лише до якихось активних наступальних дій, тому що йдеться про стратегічну мету ЗСУ - звільнити всі тимчасово окуповані території. Тож говорити вузько про контрнаступ – некоректно. Це величезний комплекс дій та заходів, які здійснюють ЗСУ. Але усе разом, якщо ми говоримо про нашу стратегічну мету, можна назвати заходами контрнаступальних дій», - написала Маляр.

За її словами, вони включають підготовку техніки, людей, готування резерву, формування тактики (планів "А", "Б", "В", тому що не може бути лише одного варіанту дій, бо ворог теж реагує на це).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данілов про початок контрнаступу: є кілька варіантів розвитку подій

«І треба розуміти, що подібні рішення приймаються за дуже короткий термін, а не за місяць-два. План остаточно обирається таким чином, щоб ворог не зміг відреагувати», - повідомила Маляр.

Вона зазначила, що ЗСУ наразі не готують щось одне - на конкретний час на якомусь конкретному напрямку.

«ЗСУ щодня готують весь комплекс оборонних та контрнаступальних заходів. І, власне, активні штурмові дії в Бахмуті, Мар'їнці на Авдіївському, Лиманському напрямках фронту, теж можна вважати елементом контрнаступу», - додала

Доповнення

Маляр повідомляла, що українцям не варто чекати, коли Збройні сили України повідомлять про початок контрнаступу, оскільки це секретна інформація, певні контрнаступальні дії вже ведуться бійцями.

Українські Національні Новини

Війна