ukenru
ne-radi-v-kiyevi-zelenskiy-vidmovivsya-vid-zustrichi-z-prezidentom-nimechchini

"Не раді в Києві": Зеленський відмовився від зустрічі з президентом Німеччини

 • 467913 переглядiв

КИЇВ. 12 квітня. УНН. Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр збирався відвідати Україну, проте президент Володимир Зеленський не хоче зустрічатися з німецьким політиком, пише УНН із посиланням на Bild.

Деталі

Bild із посиланням на джерела з українських урядових кіл повідомляє, що Штайнмаєр планує відвідати Україну. Він хотів приїхати до Києва разом із урядовими делегаціями з інших країн ЄС. Імовірна дата візиту, як повідомляють, – середа, 12 квітня.

Водночас, за даними видання, президент України Володимир Зеленський наразі "не хоче зустрічатися зі Штайнмаєром у Києві". Іншим політикам ЄС дозволили приїхати.

Причина, через яку Зеленський не хоче бачитися зі Штайнмаєром, як повідомляють, — тісні зв'язки лідера Німеччини з росією протягом останніх років. Як міністр закордонних справ він підтримував тісні контакти, зокрема, з міністром закордонних справ рф сергієм лавровим.

Штайнмаєр також був активним прихильником російського проекту "Північний потік — 2", його вважають архітектором дружньої політики федерального уряду щодо росії.

Український дипломат у Києві повідомив Bild: "Ми всі знаємо про тісні зв'язки Штайнмаєра з росією, які також були сформовані формулою Штайнмаєра. Нині йому не раді у Києві. Подивимося, чи це зміниться".

За інформацією Bild, з Києва до офісу федерального президента надійшла заява про те, що наразі вони не готові до жодних зустрічей. Проте не виключено, що у майбутньому зустріч відбудеться.

Раніше

Як повідомляв УНН, минулого тижня президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вперше заявив, що помилявся у своїй політиці щодо росії.

Українські Національні Новини

Політика