naymasshtabnishe-vidklyuchennya-svitla-z-lyutogo-minenergo

Наймасштабніше відключення світла з лютого - Міненерго

 • 1062539 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Відключення світла минулої доби - наймасштабніше з лютого і торкнулося майже 2 млн споживачів у 12 областях, зазначають в Міненерго, пише УНН.

Деталі 

Міністерство зазначає, що, починаючи з лютого, це була найбільша кількість одночасно знеструмлених споживачів. Причиною відключень стала розсинхронізація енергосистеми України через надзвичайну ситуацію, яка відбулася в оператора системи передачі електроенергії 30 травня близько 13:00, пояснюють в міністерстві.

Загалом без світла одночасно залишилися майже 2 мільйони абонентів у 12 областях - Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Києві та на Київщині, а також у Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Харківській, Хмельницькій та Черкаській областях. 

У відомстві додали, що 30 травня ворожих масованих обстрілів та влучань в енергетичну інфраструктуру не було зафіксовано. 

Генерація повністю покриває потреби споживачів,  відключення абонентів не планувалися.

Доповнення 

Через цю аварійну ситуацію відбулися тимчасові відключення електроенергії й в сусідній Молдові.

Аби встановити причини масових відключень та не допустити їх повторення, міністр енергетики України Герман Галущенко доручив Державній інспекції енергетичного нагляду негайно створити комісію для оперативного вивчення цієї ситуації.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Наймасштабніше відключення світла з лютого - Міненерго

     • 1062539 переглядiв

    ЦНС: На Донеччині окупати “промивають мізки” молоді

     • 339581 переглядiв