Загалом, "мохіто" народилося на Кубі, і сьогодні цей напій чи не найпопулярніший у світі. Та його дуже просто приготувати вдома: для себе і друзів.
Отже, існує декілька варіантів коктейлю: класичний з ромом, мохіто з горілкою та безалкогольний. А їх рецепт від експертів Prime виглядає так:
Для приготування "мохіто" знадобляться такі інгредієнти:
▪️ половинка лайму;
▪️ коричневий цукор – 3-4 ч.л.;
▪️ свіжа м’ята – 4-6 листиків;
▪️ білий ром (для приготування класичного) – 60 мл;
▪️ або горілка Prime (для "мохіто" з горілкою) – 30 мл;
▪️ вода газована;
▪️ лід.
Спосіб приготування:
1. Покласти до склянки листя свіжої м'яти та потовкти його ступкою або ложкою.
2. Додати цукор та сік, вижатий з половинки лайму.
3. Доверху заповнити склянку кубиками льоду.
4. Додати білий ром або горілку Prime, якщо бажаєте приготувати алкогольний коктейль, та добре змішати.
5. Місце, що залишилося у склянці заповнити содовою.
"Можна додатково використати половинку лайму, закріпивши її на склянці, або покласти гілочку м'яти. Такі нескладні п'ять кроків і ви матимете надзвичайно смачний коктейль", - зауважують у Prime.
Як повідомлялося в УНН, український бренд Koktebel випустив готові літні коктейлі в пляшці.