naybilshiy-u-sviti-virobnik-chipiv-vede-peregovori-pro-pershiy-zavod-u-yevropi-ft

Найбільший у світі виробник чипів веде переговори про перший завод у Європі - FT

 • 668885 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Найбільший у світі виробник чипів TSMC направить топ-менеджерів до Дрездена на початку наступного року для обговорення потенційного проекту заводу в Німеччині, повідомляє Financial Times, пише УНН.

Цитата

"TSMC веде переговори з ключовими постачальниками про створення свого потенційно першого європейського заводу в німецькому місті Дрезден, що дозволить найбільшому у світі виробнику мікросхем отримати вигоду зі зростання попиту з боку автомобільної промисловості регіону", - ідеться в повідомленні.

Деталі

Тайванська компанія направляє до Німеччини на початку наступного року групу керівників вищої ланки для обговорення рівня державної підтримки майбутнього заводу, а також можливостей місцевого ланцюжка постачання для задоволення його потреб, повідомляють джерела, знайомі з цим питанням.

Ця поїздка буде другою за шість місяців для керівників TSMC, і очікується, що остаточне рішення про те, чи варто інвестувати мільярди доларів у завод, будівництво якого може розпочатися вже в 2024 році, буде невдовзі після цього.

За словами людей, знайомих із цим питанням, переговори TSMC з кількома постачальниками матеріалів та обладнання зосереджені на тому, чи можуть вони також здійснити інвестиції, необхідні підтримки заводу.

Якщо TSMC вирішить будувати завод у Дрездені, вона зосередиться на 22-нанометрових та 28-нанометрових чіпових технологіях, аналогічних тим, які вона планує виробляти на заводі, яким займається разом із Sony в Японії.

Доповнення

Минулого року клієнти попросили TSMC розглянути питання щодо будівництва заводу в Європі, але, як повідомляється, після вторгнення в Україну початковий аналіз питання було припинено. Але зростання попиту з боку європейських автовиробників на чипи місцевого виробництва спонукало TSMC переглянути ідею.

Рішення про будівництво заводу стане серйозним стимулом для ЄС, який прагне скоротити свою залежність від імпорту напівпровідників - життєво важливих компонентів для всього від смартфонів до автомобілів - з Азії. Раніше цього року Брюссель затвердив субсидії обсягом 43 млрд євро, щоб спонукати виробників мікросхем прийти до Європи.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Армія рф обстрілює Донеччину на різних ділянках фронту - ОВА

     • 244621 переглядiв

    До Білорусі прибула чергова партія російських ЗРК «Тор-М2К»

     • 422787 переглядiв

    До конкурсу на директора НАБУ допустили 74 кандидатів

     • 517402 переглядiв