navchalniy-rik-na-khersonschini-prokhoditime-onlayn-ova

Навчальний рік на Херсонщині проходитиме онлайн – ОВА

 • 434501 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Цей навчальний рік на Херсонщині проходитиме онлайн через постійні обстріли області росіянами. Про це повідомив заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько в Telegram, пише УНН.

Цитата

«На жаль, відкрити двері шкіл для учнів поки нема можливості. На заваді постійні обстріли російських терористів. Ми не можемо наражати дітей і освітян на таку небезпеку. Було прийнято рішення про запровадження дистанційного навчання у всіх 190 навчальних закладах Херсонщини», - повідомив Ярослав Шанько.

Деталі

Він уточнив, що у такому форматі навчатимуться майже 69 тисяч учнів. Для навчання вчителі і діти отримали від благодійників понад 6,5 тисяч планшетів, ноутбуків, що є половиною від загальної потреби, тому робота в цьому напрямку триває.

Крім того, цього року організоване навчання для дітей, які проживають на ТОТ Херсонщини. Таких майже 15 тисяч і вони здобувають українську освіту онлайн, додав Шанько.

«Ми готуємося до звільнення Лівобережжя і повернення до звичайного формату роботи. Головна умова – наявність облаштованих укриттів. Уже облаштовано 30 укриттів, а ще 43 готуються або тривають ремонтні роботи», - сказав він.

Після закінчення ремонтів розглядається переведення 5 шкіл на змішаний формат навчання, які знаходяться на більш як 40 км від лінії фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОН працює над тим, щоб у кожній школі був психолог – Лісовий

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Навчальний рік на Херсонщині проходитиме онлайн – ОВА

     • 434501 переглядiв

    Спека в столиці другий день поспіль б’є температурні рекорди

     • 1394463 переглядiв

    російский нацист петровський хоче повернутися до рф

     • 633135 переглядiв

    путін пропустить саміт G20 - Індія підтвердила

     • 565066 переглядiв

    В Україну повернули тіла 84 полеглих захисників

     • 1262633 переглядiв

    Вкладникам банку "Конкорд" виплачено вже понад 370 млн грн

     • 1031463 переглядiв