natsionalne-viyskove-memorialne-kladovische-yde-rozrobka-eskiznogo-proyektu

Національне військове меморіальне кладовище: йде розробка ескізного проєкту

 • 144137 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Памʼять полеглих у російсько-українській війні захисників і захисниць України буде гідно увіковічнено на Національному військовому меморіальному кладовищі, першу чергу якого заплановано ввести в експлуатацію до кінця 2023 року. Про це заявила міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, передає УНН з посиланням на Мінветеранів.

Деталі

Вона зазначила, що будівництво Національного військового меморіального кладовища (НВМК) впевнено рухається у практичній площині.

«За рішенням Уряду воно розташовуватиметься на території Гатненської територіальної громади, матиме зручну локацію з доступом громадського транспорту. НВМК включатиме комплекс споруд та площ: військове кладовище, музей, ритуальну будівлю, сучасний крематорій та інші необхідні споруди для організації почесних поховань. Комплекс поєднуватиме в собі як традиційні поховання, так і поховання в колумбарії», - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Першу чергу національного військового меморіального кладовища планують відкрити до кінця року

Міністр зазначила, що вже відбулося перше засідання міжвідомчої робочої групи, де були скоординовані дії учасників процесу створення майбутнього меморіального комплексу.

«Наразі йде розробка ескізного проєкту НВМК, а його будівництво відбуватиметься в кілька етапів, аби вже до кінця 2023 року ввести в експлуатацію першу чергу комплексу та одразу розпочати поховання українських Героїв», - зазначається в повідомленні.

Окрім того, Лапутіна на Личаківському цвинтарі у Львові поклала квіти до могил Дмитра Олійника та Дмитра Сидорука – ветеранів російсько-української війни, учасників Ігор Нескорених та Warrior Games.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігри Нескорених-2023: тріумфальне повернення української збірної додому

Вони загинули, захищаючи рідну землю від окупантів під час широкомасштабного російського наступу. Разом зі збірною вшанували усіх українських Нескорених, яких втратила родина Invictus у російсько-українській війні.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні загинув ще один військовий із Грузії

     • 182327 переглядiв

    Розкажи нам свою Історію MyWAUDOG!

     • 144770 переглядiв