ukenru
natsgvardiyi-khochut-nadati-povnovazhennya-provoditi-rozminuvannya-uryad-skhvaliv-zakonoproekt

Нацгвардії хочуть надати повноваження проводити розмінування: уряд схвалив законопроект

 • 149451 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. Кабінет міністрів України схвалив законопроект про Національну гвардію України щодо проведення робіт із розмінування, у тому числі під час воєнного стану. Про це УНН повідомляє з посиланням на представника уряду в парламенті Тараса Мельничука.

Цитата

«Схвалено проект Закону «Про внесення зміни до статті 12 Закону України «Про Національну гвардію України» щодо проведення робіт із розмінування, у тому числі під час воєнного стану»», - повідомив Мельничук.

Деталі

За його словами, законопроектом передбачено надання повноважень Національній гвардії проводити роботи із розмінування вибухонебезпечних предметів на територіях, які надані для розміщення і постійної діяльності органів військового управління, з’єднань, військових частин (підрозділів), вищих військових навчальних закладів, навчальних військових частин (центрів), баз, закладів охорони здоров’я та установ Національної гвардії, а також під час воєнного стану в місцях виконання завдань за призначенням.

Доповнення

Державний департамент США надасть Україні 89 млн доларів на підготовку саперів для розмінування територій.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомляв, що Сумщина залишається найбільш замінованим регіоном серед тих, які вже звільнили від російських окупантів.

За найоптимістичнішими прогнозами, для розмінування всієї території України знадобиться 5-7 років.

Українські Національні Новини

Суспільство