nardep-zaproponuvav-bukmekeram-priyednatisya-do-initsiativi-kriptobirzh-ta-peredavati-informatsiyu-pro-gravtsiv-ukrayinskiy-vladi

Нардеп запропонував букмекерам приєднатися до ініціативи криптобірж та передавати інформацію про гравців українській владі

 • 513183 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. Букмекерські компанії мають долучитися до ініціативи криптобірж Coinbase, Binance, KuCoin, WhiteBit і Kraken та ділитися з владою України інформацією про своїх клієнтів. Такої думки народний депутат від “Слуги народу” Андрій Боблях, передає УНН.

Цитата

“Якщо ця ініціатива буде спрямована і допоможе у пошуку активів, як це заявлено, то звісно я її підтримую. Тим паче якщо це якось пов’язане з активами рф. Нам давно потрібно прибрати і відв’язати ці активи, щоб їх тут не було. А чому б до цієї ініціативи не приєднатися й букмекерам, якщо криптобіржі готові? Тим паче що у нас же цілий скандал був з однією із компаній (1xBet - ред.)”, - повідомив він.

Контекст

Нещодавно в Україні розгорівся скандал: розслідувачі InformNapalm виявили, що проросійський букмекер 1xBet займається збором особистих даних українців з подальшим їх вербуванням ФСБ.

За словами речника InformNapalm Михайла Макарука, 1xBet і досі не під санкціями в Україні, бо має певних покровителів при владі.

Нагадаємо

У ході досудового розслідування Бюро економічної безпеки вже знайшло підстави для внесення на розгляд Уряду пропозиції щодо накладення санкцій на букмекерську контору “Твоя Беттінгова Компанія”, яка працює в Україні під брендом 1xBet.

Всі відомості були направлені на розгляд Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей для подальшого ініціювання процесу накладення санкцій. Водночас у Комісії досі не знайшли для цього підстав.

Раніше у КРАІЛ не помічали російського сліду букмекерів та майже півроку не анульовув​​али їх ліцензії.

І лише після особистого втручання Президента Володимира Зеленського та Бюро економічної безпеки врешті-решт анулювали дозволи для роботи в Україні.

Та навіть попри це, букмекери фактично продовжують працювати і досі – сайти та додаток 1xBet доступні для українських гравців. На думку експертів, цей факт взагалі ставить під сумнів доцільність ліцензій на гральний бізнес.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Банк Канади оголосив про випуск облігацій на підтримку України

     • 329630 переглядiв

    Відключення світла триватимуть щонайменше до кінця зими - експерт

     • 456272 переглядiв