ukenru
nabryaki-vrantsi-mozhut-svidchiti-pro-rak-legeniv-doslidzhennya

Набряки вранці можуть свідчити про рак легенів, - дослідження

 • 32562 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Фахівці американського медичного центру з лікування онкологічних захворювань Compass Oncology заявили, що набряклість вранці може свідчити про початок розвитку раку легенів, повідомляє УНН з посиланням на організацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чистотіл не допоможе: реальна історія пацієнта, який вирішив лікувати рак "народними методами"

Цитата

"У міру поширення раку легенів іноді утворюються пухлини, які звужують велику вену, по якій кров тече від голови і рук назад до серця. Коли це відбувається, кровотік сповільнюється, в результаті чого кров застоюється в венах. Надлишок рідини може викликати набряк обличчя, шиї, верхньої частини грудної клітини і рук. Шкіра в цих областях також може набувати синювато-червоний відтінок. Тому, одним з ранніх симптомів раку легенів може бути набряк обличчя або очей вранці", - заявили в організації.

По темі

Клінічний онколог лікарні ізраїльської онкології LISOD Максим Єрмаков розповів, що в середньому чоловіки хворіють на рак легенів в п'ять разів частіше, ніж жінки.

Одні з найбільш яскраво виражених симптомів, на які дійсно слід звернути увагу, є кашель, який погіршується з часом, відхаркування з кров'ю, біль у грудях і хрипи.

Українські Національні Новини

Здоров'я