na-vinnichchini-zatrimali-smotryaschego-yakiy-z-bandoyu-terorizuvav-mistsevikh-ponad-10-rokiv-sbu

На Вінниччині затримали "смотрящего", який з бандою тероризував місцевих понад 10 років - СБУ

 • 582997 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. СБУ спільно з Національною поліцією нейтралізувала потужне злочинне угруповання, яке намагалось тримати в страху жителів Вінницької області. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає УНН.

Деталі

"СБУ затримала «смотрящого» за Вінниччиною, який разом зі своєю бандою понад 10 років тероризував мешканців регіону", - ідеться у повідомленні.

У результаті спецоперації, як повідомляється, затримано лідера банди, відомого кримінального авторитета на прізвисько «Комар». Окрім нього співробітники СБУ затримали ще двох учасників угруповання.

Слідством встановлено, що фігуранти створювали штучні конфліктні ситуації, а потім вимагали великі суми грошей за «мирне» вирішення спорів.

У разі відмови платити «данину» – учасники угруповання погрожували потерпілим та їхнім близьким насильством і фізичною розправою, а також знищенням приватного майна.

Під час обшуків за місцями проживання затриманих вилучено:

  • вогнепальну, травматичну та холодну зброю;
  • «боргові» розписки від потерпілих та чорнові записи з «обліком» сплачених грошей;
  • великі суми готівки, одержані злочинним шляхом;
  • мобільні телефони із доказами незаконних дій.

Наразі лідеру банди та її активним учасникам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 ККУ (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану). Зловмисникам обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Їм загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ знешкодила банду, яка тероризувала мешканців Кіровоградської та Одеської областей

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі