ukenru
na-luganschini-vzhe-12-dniv-trivaye-pidzemniy-protest-shakhtariv

На Луганщині вже 12 днів триває підземний протест шахтарів

 • 11920 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Гірняки чотирьох шахт та структурних підрозділів ПАТ "Лисичанськвугілля" уже 12 днів протестують у шахті, під землею, вимагаючи виплатити борг по заробітній платі. Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"Шахтарі чотирьох шахт та структурних підрозділів ПАТ "Лисичанськвугілля" продовжують підземний протест дванадцяту добу!" – написав Волинець.

За його словами, після того, як одного з протестувальників видали на поверхню з підозрою на пневмонію, на його місце спустився інший гірник. Наразі 15 гірників перебувають під землею на глибині 600 метрів.

Крім того, як повідомив у Facebook представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський, вчора у Лисичанську гірняки перекрили дорогу.

"У Лисичанську шахтарі перекрили дорогу. Автотранспорт не пропускають. Вимоги одне: виплатити борг по заробітній платі", – написав представник Омбудсмена.

Також, як повідомив Волинець, планується, що сьогодні на центральній площі Лисичанська пройде мітинг у підтримку гірників.

Нагадаємо, через викид вугілля на шахті "Центральна" у Донецькій області загинув гірник.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП