na-kiyivschini-okupanti-pidirvali-nasosnu-stantsiyu-ta-znischili-arkhitekturnu-pamyatku-prokuratura-rozpochala-rozsliduvannya

На Київщині окупанти підірвали насосну станцію та знищили архітектурну пам’ятку. Прокуратура розпочала розслідування

 • 301718 переглядiв

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Минулої доби відкрили низку кримінальних проваджень щодо обстрілу території України Збройними силами РФ. Органи прокуратури розпочали розслыдування, пише УНН.

Деталі

Так, повідомляється що у селі Козаровичи Вишгородського району Київської області в результаті військової агресії РФ підірвано насосну станцію, яка розташована у місці впадіння річки Ірпінь у Київське водосховище.

Також збройні сили РФ здійснили артилерійські обстріли по смт Іванків Вишгородського району. У результаті ворожі снаряди влучили в музей Вишгородського державного історико-архітектурного заповідника. Він повністю згорів.

Крім того, за даними прокуратури, здійснено обстріл житлових та громадських будівель в смт Бородянка Бучанського району. У багатоквартирних житлових будинках вибуховою хвилею повибивало шибки.

Цитата

“У всіх випадках дії загарбників кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). Відповідні відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Прокурори Київщини документують всі воєнні злочини військових РФ з метою невідворотності покарання”, - зазначили в Офісі генпрокурора.

Раніше

Напередодні стало відомо що мер міста Куп'янськ Харківської області Геннадій Мацегора начебто “здав” населений пункт російським окупантам.

Куп’янська окружна прокуратура Харківської області до ЄРДР внесла кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 ККУ “Державна зрада”.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Україна подає заявку на вступ до ЄС за спецпроцедурою - Прем'єр

     • 331224 переглядiв

    Російські окупанти обстріляли Харків "Градами"

     • 519967 переглядiв

    В Охтирці окупанти підірвали нафтобазу

     • 1905489 переглядiв

    Російські олігархи тікають із країни на приватних літаках

     • 475413 переглядiв