na-khersonschini-ogolosili-obovyazkovu-evakuatsiyu-u-34-naselenikh-punktakh

На Херсонщині оголосили обов’язкову евакуацію у 34 населених пунктах — ОВА

 • 276754 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Через погіршення безпекової ситуації на Херсонщині чиновники ухвалили рішення про обов’язкову евакуацію людей із 34 населених пунктів. Зокрема, мова йде в першу чергу про родини із дітьми. Про прийняте рішення повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає УНН.

Цитата

“Ми вже ухвалили рішення про обов’язкову евакуацію родин з дітьми. Йдеться про 34 населених пункти де найбільш непроста безпекова ситуація. Але не всі погоджуються виїздити. А при цьому ворог щодня нещадно б’є по нашим містам і селам. Десятки авіабомб летять у домівки. ... Діти у постійні небезпеці”, — наголосив Олександр Прокудін.

Деталі

Через загострення ситуації не Херсонщині була проведена нарада під головуванням віцепрем’єр-міністерки, міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук. На зустрічі можновладці прийняли рішення про обов’язкову евакуацію людей із прифронтової зони Херсонщини у примусовий спосіб. Зокрема, у примусовий спосіб людей ввозитимуть із 23 населених пунктів, що постійно перебувають на прицілі ворога.

У цьому списку наступні міста та селища:

Дудчани, Качкарівка, Милове, Новокаїри, Золота Балка, Михайлівка, Осокорівка, місто Берислав, Зміївка, Новоберислав, Тягинка, Бургунка, Львове, Миколаївка, Одрадокам’янка, Ольгівка, Червоний Маяк, Веселе, Козацьке, Антонівка, Комишани, Садове, Приозерне.

“Адже окупанти продовжують нещадно гатити по цих селах. А там ще залишаються діти. Ми маємо подбати про їхню безпеку”, — пояснив рішення очільник ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти обстріляли лінії електропередач на Херсонщині: без світла опинились чотири населених пункти

Нагадаємо

Ранком окупанти обстріляли лінії електропередач на Херсонщині, через що без світла залишились чотири населених пункти.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Україна отримала від Фінляндії 9 спецавтомобілів

     • 130137 переглядiв

    Невідомі БПЛА на Київщині: Рувін розповів перші деталі

     • 210199 переглядiв

    На Одещині застрелився депутат, відкрито провадження

     • 195770 переглядiв