ukenru
na-kharkivschini-zatrimali-kerivnikiv-vipravnikh-koloniy-za-prodazh-produktiv-kharchuvannya

На Харківщині затримали керівників виправних колоній за продаж продуктів

 • 12004 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. У Харківській області ДБР затримало двох керівників виправних колоній, які продавали продукти харчування. Про це УНН повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

"Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у Полтаві, затримали двох заступників керівників держустанов Південно-східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації, розташованих у Харківській області під час збуту продуктів харчування, придбаних для засуджених", - йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією посадовці списували продукти харчування для засуджених, закуплені Міністерством юстиції, та продавали їх оптовими партіями з території виправних колоній Харкова.

За два місяці протиправної діяльності, задокументовано розкрадання та продаж продуктів харчування посадовцями на суму понад 500 тисяч гривень.

"Під час спроби виїзду з території однієї із колоній двох мікроавтобусів із продуктами, вилучено близько трьох тон замороженого м’яса та риби", - відзначили в ДБР.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у зловживанні владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, перші оперативні працівники Управління спеціального призначення Державного бюро розслідувань склали присягу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП