na-kharkivschini-rozsliduyetsya-ponad-20-tisyach-zlochiniv-yaki-skoyili-rosiyski-viyskovi-prokuratura

На Харківщині розслідується понад 20 тисяч злочинів, які скоїли російські військові - прокуратура

 • 33386 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Харківська прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальних проваджень, які стосуються 20 200 злочинів російських військових. Про це керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков сказав під час робочої зустрічі з експертами Міжнародного кримінального суду, пише УНН.

Цитата

«росія щодня чинить воєнні злочини у безпрецедентних масштабах. Сьогодні на Харківщині прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у майже 19300 кримінальних провадженнях за ст. 438 КК України щодо понад 20200 злочинів, суб’єктами яких є військовослужбовці російської армії», — сказав Олександр Фільчаков.

Деталі

Керівник Харківської обласної прокуратури розповів міжнародним колегам про обставини та наслідки збройної агресії рф на Харківщині, найбільш резонансні факти порушення законів та звичаїв війни, а також про притягнення до кримінальної відповідальності ідентифікованих російських військовослужбовців.

У взаємодії з українськими правоохоронцями експерти МКС оглянули низку місць воєнних злочинів рф у Харкові та області. Міжнародні представники наголосили на абсолютній підтримці України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна – єдина країна в світі, що документує воєнні злочини під час війни", – Юрій Бєлоусов

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Через тропічний шторм "Пілар" у Сальвадорі оголошено режим НС

     • 47367 переглядiв

    У ВМС ЗСУ розповіли про стан російського флоту

     • 62693 переглядiв