na-donechchini-dvoye-inozemnikh-volonteriv-zaginuli-cherez-obstril-rosiyan

На Донеччині двоє іноземних волонтерів загинули через обстріл росіян

 • 266891 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. У неділю, 10 вересня, поблизу міста Часів Яр на Донеччині російські терористи вдарили по машині волонтерів. Було пряме влучання з ПТРК. Як наслідок — загинув канадець Ентоні Ігнат. Також, імовірно, загинула й іспанка Емма Ігуаль. Про це повідомив у вечірньому зверненні президент Зеленський, передає УНН.

Деталі

Відомо, що ще двоє волонтерів доправлені в лікарні Дніпра. Це громадянин Німеччини Мавік Рубен і громадянин Швеції Йохан Матіас, їм надається необхідна допомога.

Цитата

«Цей російський обстріл знов-таки підтверджує, наскільки близькою є війна проти України для всіх у світі, хто дійсно цінує людське життя і хто вважає спільним моральним обовʼязком людства зупинити терор і перемогти зло», — сказав Зеленський.

Контекст

Волонтерська організація Road to Relief повідомила у соцмережах, що на Донбасі через обстріл гуманітарного конвою загинуло двоє іноземних волонтерів – громадян Іспанії та Канади.

Повідомляється, що напередодні четверо членів команди Road to Relief вирушили зі Слов’янська в напрямку Бахмута, щоб оцінити потреби мирних жителів у регіоні.

Після того, як вони проїхали Часів Яр, їхнє авто потрапило під обстріл російських військ. В результаті чого транспортний засіб перекинувся і загорівся. Крім загиблих Емми Ігуаль та Ентоні Ігната, в авто були також німецький медик-волонтер Рубен Мавік і волонтер зі Швеції Йоган Матіас Тир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ Дніпрі затримали російського агента, який під прикриттям волонтера намагався встановити місця базування штабів Сил оборони

Як передає агенція AP, Ентоні Ігнат загинув на місці, а загибель Емми Ігуаль згодом підтвердили в МЗС Іспанії. У волонтерів з Німеччини та Швеції тяжкі поранення й опіки, але їх стан – стабільний.

Організація Road to Relief займається евакуацією цивільних на Донбасі. Раніше допомагала цивільному населенню Херсонщини.

Нагадаємо

3 серпня у Херсоні під ворожий обстріл потрапив волонтер з Норвегії.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні розробили ударний FPV-дрон KH-S7

     • 536698 переглядiв