mynuloho-roku-simom-posadovtsiam-minoborony-bulo-oholosheno-pro-pidozru-v-koruptsii-kostin

Минулого року сімом посадовцям Міноборони було оголошено про підозру в корупції - Костін

 • 21994 переглядiв

Генеральний прокурор Андрій Костін оголосив, що у 2023 році сімом посадовцям Міністерства оборони України було повідомлено про підозру в корупції, а одну справу було передано до Вищого антикорупційного суду. Злочини включали закупівлю неякісних бронежилетів та засобів індивідуального захисту, а також розтрату коштів.

У 2023 році сімом посадовцям Міністерства оборони України було повідомлено про підозру у вчиненні корупційних правопорушень. Одна справа вже передана до Вищого антикорупційного суду.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін під час брифінгу, передає УНН.

Деталі

Головною із внутрішніх загроз для нас залишається корупція. Особливо небезпечною є корупція у сфері оборони. Протягом минулого року за процесуального керівництва прокурорів спеціалізованих прокуратур у сфері оборони про підозру у вчиненні корупційних кримінальних правопорушень повідомлено семи посадовцям Міноборони. Серед них одіозні посадовці, які, за даними слідства, закуповували неякісні бронежилети

- сказав Костін.

Він розповів, що одна така справа вже передана до ВАКС.

За процесуального керівництва прокурорів спеціалізованої прокуратури у сфері оборони розслідуються ще два провадження за фактами закупівлі неякісних бронежилетів та засобів індивідуального захисту на суму понад 1,4 млрд гривень, поставки неякісної зимової форми на суму 945 млн гривень, а також розтрати бюджетних коштів на суму понад 250 млн гривень

- додав Костін.

Крім того, торік було розпочато понад 220 кримінальних проваджень за фактами правопорушень у сфері військового обліку, що за словами генпрокурора, у понад 4 рази більше, ніж у 2022 році.

За минулий рік та у січні цього року повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень 189 військовослужбовцям та працівникам ТЦК та СП. Це втричі більше, ніж у 2022 році

- резюмував Костін.

Нагадаємо

При спробі перетину кордону затримано п’ятого учасника злочинної організації, яка поставила для ЗСУ неякісний одяг на 1 млрд гривень.

17 січня ДБР повідомило про підозру львівському бізнесмену, одному з найбільших постачальників Міністерства оборони, та членам злочинної організації, у справі про оборудки з одягом для ЗСУ на 1 млрд грн. Ідеться, зокрема про Ігоря Гринкевича та його сина Романа.

Ігор Гринкевич має статус підозрюваного й у іншій справі - про спробу дати хабар. 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена під час спроби дати хабар одному із керівників Головного слідчого управління ДБР. 500 тисяч доларів пропонувалися за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній під час розслідування кримінального провадження. Наразі він перебуває під вартою.

Павло Башинський

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі