mvf-rozghliane-pytannia-pro-vydilennia-ukraini-transhu-na-900-mln-dol-u-druhii-polovyni-bereznia

МВФ розгляне питання про виділення Україні траншу на 900 млн дол. у другій половині березня

 • 20034 переглядiв

Рада директорів МВФ збирається у другій половині березня розглянути питання перегляду програми співпраці з Україною, що передбачає виділення нового траншу, як очікується, обсягом близько 900 млн дол., повідомила на брифінгу 7 березня директор Департаменту з питань комунікацій МВФ Джулі Козак, пише УНН.

Щодо дати засідання ради директорів, розгляд останнього перегляду очікується у другій половині березня

- сказала Козак.

Вона також оцінила нещодавно ухвалений в Україні закон про корпоративне управління: "Ухвалення того, що ми вважаємо знаковим законом про корпоративне управління, є дуже важливим кроком на шляху до зміцнення державних підприємств в Україні".

"Закон посилює роль наглядових рад та наближає українське законодавство до стандартів країн ОЕСР, дотримуючись при цьому найважливіших принципів управління державними фінансами, а також обмежуючи бюджетні ризики. Надійна імплементація закону матиме вирішальне значення для підвищення ефективності державних підприємств та формує основу для подальших реформ у цій галузі, таких як розробка політики щодо державної власності державних підприємств", - відповіла Козак на запитання, які очікування МВФ від імплементації цього закону і як це може вплинути на розвиток сектору державних підприємств України та інвестиційний клімат в країні.

Нагадаємо

За два роки повномасштабної війни Україна залучила понад 75 млрд доларів зовнішньої допомоги. На цей рік необхідно щонайменше 37 млрд доларів допомоги від українських партнерів.

Популярні

Новини по темі

росіяни вночі вдарили 8 ракетами по Донеччині, є поранені

 • 24385 переглядiв