moldova-sprostuvala-rosiiskyi-feik-pro-vyvezennia-biomaterialiv-z-ukrainy

Молдова спростувала російський фейк про вивезення біоматеріалів з України

 • 17808 переглядiв

МЗС Молдови заявило, що інформація про вивезення біоматеріалів з України через їхню країну є вигадкою. Молдова дотримується міжнародних норм щодо запобігання поширенню біологічної зброї.

Офіційний Кишинів спростував поширений російськими пропагандистськими ЗМІ фейк про те, що США нібито вивозили зразки біоматеріалів з України через Молдову.  Про це пише NewsMaker, передає  УНН.  

Деталі

У МЗС країни заявили, що поширена інформація – вигадка, і підкреслили, що Молдова суворо дотримується всіх міжнародних норм щодо запобігання поширенню біологічної зброї.

У російському онлайн-середовищі поширено неправдиве та маніпулятивне повідомлення про включення Молдови до передбачуваної схеми масового експорту біологічного матеріалу. Ця інформація – чиста вигадка

- наводить видання заяву Міністерства закордонних справ Молдови. 

Там також там пояснили, що це повідомлення продовжує серію фейків, за допомогою яких російська пропаганда намагається просунути ідею про те, що Україна в перспективі може використовувати біологічні речовини.

Черговий фейк: у МЗС Молдови спростували інформацію про нібито видачу Києву українців призовного віку30.07.24, 16:52

Ми рішуче заявляємо: це фейки, покликані створити плутанину і двозначність з метою дискредитації молдовської влади і європейського шляху нашої країни

– підкреслили у МЗС Молдови.

У міністерстві додали, що Молдова суворо дотримується всіх міжнародних норм проти поширення біологічної зброї.

Нагадаємо

У Центрі протидії дезінформації заявили, що російські пропагандисти поширюють дезінформацію про нібито плани ЗСУ застосувати хімічну зброю та "брудну бомбу"

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Кількість платіжних терміналів зросла на понад 7,1% - НБУ

     • 11703 переглядiв