ministr-oborony-rumunii-nebezpeka-morskykh-min-bilia-chornoho-moria-velychezna

Міністр оборони Румунії: небезпека морських мін біля Чорного моря величезна

 • 22297 переглядiв

95 морських мін були знайдені в Чорному морі з моменту вторгнення Росії в Україну, що становить величезну небезпеку, яка вимагає постійної готовності до знешкодження, за словами міністра оборони Румунії.

Небезпека морських мін біля Чорного моря величезна. З початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну у Чорному морі було виявлено 95 мін, одну з яких виявили сьогодні поблизу курорту Костінешть.

Про це виданню Digi24 розповів міністр оборони Румунії Анджел Тилвар, передає УНН.

Деталі

Як заявив виданню Тилвар, небезпека морських мін біля Чорного моря величезна, необхідно бути готовими для їх знешкодження в будь-який момент. За його словами, з початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну у Чорному морі було виявлено 95 мін.

Румунсько-болгарсько-турецька ініціатива щодо створення протимінної групи на Чорному морі заслуговує ще більшої похвали, оскільки, як я вже сказав, з часом з’явилося 95 мін. Імовірність їх повторної появи досить висока, тому ми створили цю ініціативу, яка є відкритою, і я можу до неї приєднатися, і ми також маємо запити на членство від інших союзників, щоб мати можливість забезпечити безпеку на Чорному морі

- сказав міністр оборони.

Раніше повідомлялося, що у четвер у Чорному морі, поблизу курорту Костінешть була виявлена морська міна.

Нагадаємо

Влітку минулого року на румунському узбережжі у місті Костинешть, одному із відомих румунських курортів на березі Чорного моря, стався вибух. Повідомлялося, що, ймовірно, вибух спричинила морська міна. 

Павло Башинський

Війна

Популярні

Новини по темі

Швеція офіційно приєднується до НАТО

 • 22013 переглядiв

У Норвегії розпочалися масштабні навчання НАТО Nordic Response

 • 20887 переглядiв