ukenru
ministr-energetiki-ukrayini-na-zustrichi-z-kerivnikom-magate-sogodni-ye-lishe-dvi-pozitsiyi

Міністр енергетики України на зустрічі з керівником МАГАТЕ: сьогодні є лише дві позиції

 • 99223 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Міністр енергетики України Германа Галущенко під час зустрічі з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі підкреслив неохідність правильної позиції – дотримання ключових принципів ядерної безпеки, пише УНН з посиланням на Міненерго.

Цитата

"Після 24 лютого є лише дві позиції: одна правильна, інша — викривлена. Третього не дано. Особливо це стосується ядерної безпеки. Правильна позиція — це гарантії, безпека і охорона. Це те, за що відповідає Україна. І інша позиція, викривлена позиція, — це обстріл ядерних об’єктів, це захоплення Чорнобильської та Запорізької АЕС", — сказав міністр, якого цитує пресслужба Міненерго.

Деталі

Як зазначається, Галущенко заявив, що найпершою і необхідною умовою для забезпечення ядерної безпеки є повне виведення російських військ із захоплених об’єктів атомної енергетики.

Позиція Міненерго щодо забезпечення безпеки українських атомних об’єктів залишається незмінною. Вона полягає також у обмеженні доступу російських співробітників до файлів України, а також щодо блокування участі представників російської федерації в інспекційній діяльності МАГАТЕ, місіях і службах МАГАТЕ, зазначили у відомстві.

Водночас міністерство розраховує на підтримку МАГАТЕ у якомога ширшому висвітленні потенційної небезпеки, на яку росія наражає весь світ, захоплюючи та обстрілюючи ядерні об‘єкти в Україні.

У Міненерго наголосили, що своїми діями щодо атомних об’єктів в Україні росія продемонструвала повне ігнорування ключових принципів, які забезпечують розвиток ядерної енергетики, а саме: безпеки, охорони та гарантій.

Раніше

Очільник Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі прибув до України, щоб розпочати надання термінової технічної допомоги для забезпечення безпеки ядерних об'єктів країни.

Українські Національні Новини

Економіка