ukenru
miliardy-yevro-priamuiut-z-yes-do-ssha-yevropeiskyi-kontynent-tymchasovo-ne-ochikuie-ekonomichnoho-rostu-fon-der-liaien

Мільярди євро прямують з ЄС до США, європейський континент тимчасово не очікує економічного росту - фон дер Ляєн

 • 52330 переглядiв

За словами Урсули фон дер Ляєн, голови Європейської комісії, щороку 300 мільярдів євро європейських заощаджень виводяться за кордон, переважно до США, через фрагментацію ринків капіталу та фінансової системи ЄС.

Європа більш відкрита до торговельних відносин, проте глобальне економічне зростання відбуватиметься за межами Європейського Союзу, - близько 300 мільярдів євро європейських заощаджень відволікаються за кордон, здебільшого в Сполучені Штати. Про це розповіла глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на прес-конференції після засідання Європейської ради, прередає УНН.

Щороку 300 мільярдів євро європейських заощаджень відволікаються за кордон, в основному в Сполучені Штати. Це гроші, яких не вистачає для розвитку наших компаній у Євросоюзі. І це пов'язано з фрагментацією наших ринків капіталу і фінансової системи

– заявила фон дер Ляєн на спільній прес-конференції з президентом Мішелем після засідання спеціальної Європейської ради 18 квітня 2024 р.

Глава Європейської комісії також зазначила, що найближчими роками глобальне економічне зростання відбуватиметься за межами Європейського Союзу. Втім, за словами посадовиці, "Європа - це торговельний континент, набагато більш відкритий, ніж, наприклад, Сполучені Штати".

Ми нарешті побачили зрушення у питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль19.04.24, 03:57 • [views_0]

Фон дер Ляєн заявила, що значна частина нашого процвітання забезпечується завдяки торговельним контактам, при цьому "Європейський Союз не має собі рівних у переговорах щодо торговельних угод".

 І я хочу навести вам кілька цифр CETA. Це дало змогу торік експортувати агропродовольчу продукцію в Канаду на 4,5 мільярда євро, що на 53% більше, ніж до CETA, тобто реальне зростання. А в нас із Канадою агропродовольчий профіцит у розмірі 1,6 мільярда євро. Тому нам потрібно продовжувати працювати над відкритою і справедливою торгівлею, яка надасть нашим компаніям нові можливості.

 – пояснила Урсула фон дер Ляєн.

В цьому контексті також було повідомлено, про необхідність створення глобального ігрового поля, усунення ризиків, пов'язаних з відкритістю, в тому числі за допомогою заходів торговельного захисту.

Ми ухвалили понад 170 заходів торговельного захисту, які захистили понад 500 000 робочих місць у Європейському Союзі. – повідомила Урсула фон дер Ляєн.

Серед іншого, посадовиця нагадала про міцну базу ЄС всупереч складнощам:

Безробіття перебуває на рекордно низькому рівні - менше 6%. А зайнятість перебуває на рекордно високому рівні - 75% у 2023 році. Інфляція повертається до рівня майже 2%. Тож наше колективне завдання - закріпити це і перетворити на стійке та довгострокове зростання

- повідомила глава Європейської комісії.

Україна потребує 42 млрд дол. допомоги цього року - МВФ19.04.24, 10:00 • [views_0]