mi-ne-povinni-buti-zaruchnikami-rosiyskogo-shantazhu-kuleba-pro-zernovu-ugodu

"Ми не повинні бути заручниками російського шантажу" – Кулеба про зернову угоду

 • 316121 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Україна не повинна бути заручниками російського шантажу у питання зернової угоди. Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону "Єдині новини", пише УНН.

Цитата

"У нас були плідні контакти з турецькою стороною напередодні зустрічі Путіна та Ердогана, чітко донесли свою позицію, всі роз'яснили, наша позиція справедлива: ми не повинні бути далі заручниками російського шантажу, коли РФ створює проблеми, а потім запрошує всіх їх вирішувати". Тому послухаємо, що привезли турецькі колеги із Сочі, дізнаємося про всі деталі і ухвалюватимемо рішення", - сказав Кулеба.

Деталі

Він відзначив, Україна й надалі стоятиме на захисті всіх принципових позицій, зокрема і щодо щодо санкційного тиску на Росію.

"Водночас зазначу, що жодних санкцій проти сільськогосподарської продукції РФ насправді немає, і це спекуляція Росії", - додав Кулеба.

Нагадаємо

4 вересня президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Україні необхідно "пом'якшити свій підхід" для відновлення "зернової угоди", з якої Росія вийшла у липні.

Того ж дня міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок назвала слова президента росії володимира путіна щодо зернової угоди "цинічною грою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЕрдоган запросив путіна приїхати до Туреччини

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Бербок назвала "цинічною грою" слова путіна щодо зернової угоди

     • 639391 переглядiв

    Зеленський відвідав бойові бригади на Запорізькому напрямку

     • 374355 переглядiв

    Кулеба привітав на посаді нову очільницю МЗС Нідерландів

     • 400582 переглядiв