meshkanets-niu-hempshyra-pomer-vid-khvoroby-shcho-peredaietsia-komaramy

Мешканець Нью-Гемпшира помер від хвороби, що передається комарами

 • 9999 переглядiв

41-річний мешканець Нью-Гемпшира помер від східного енцефаліту коней, рідкісного захворювання, що переноситься комарами. Це перший випадок зараження людини цим вірусом у штаті з 2014 року.

На північному сході Сполучених Штатів чоловік помер від східного енцефаліту (СКЕ) - рідкісного захворювання, що переноситься комарами, пише УНН із посиланням на Voice of America.

Деталі

41-летний Стивен Перри зі штату Нью-Гемпшир потрапив до лікарні з серйозним захворюванням центральної нервової системи. Через тиждень чоловік помер.

Департамент охорони здоров'я та соціальних служб Нью-Гемпшира повідомив, що чоловік помер після зараження вірусом східного енцефаліту коней.

Довідково

Східний енцефаліт коней – рідкісне, але серйозне захворювання, яке передається людям інфікованими комарами. Останнє зареєстроване зараження людини цим вірусом у Нью-Гемпширі було зафіксовано у 2014 році. Тоді вірус був виявлений у трьох осіб – двоє з них згодом померли під час перебігу хвороби.

Приблизно третина людей помирає від інфекцій, і багато хто в кінцевому підсумку отримує постійні фізичні або розумові вади. Отже, це серйозна інфекція. Ми хочемо, щоб люди знали, що це існує й циркулює

- повідомив державний епідеміолог доктор Бенджамін Чан.

У Польщі шириться рідкісна хвороба легіонерів: загинуло вже 11 людей28.08.23, 21:54 • [views_4337940]

У США вірус було виявлено в одного коня і семи груп комарів на території штату. Вірус також був зареєстрований у сусідніх штатах, зокрема в Массачусетсі (були заражені одна людина, один кінь і 69 зразків комарів) і Вермонті (одна людина і 47 зразків комарів).

У Києві зростає кількість тяжких хворих на коронавірус: пацієнтів серед дітей стає все більше 20.08.24, 19:40

Ігор Тележніков

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Продажі іграшок LEGO зросли завдяки високому попиту

     • 11148 переглядiв