ukenru
mayemo-prityagnuti-do-vidpovidalnosti-ne-lishe-verkhivku-putinskogo-rezhimu-golova-sbu-vidreaguvav-na-pidriv-grebli-kakhovskoyi-ges

"Маємо притягнути до відповідальності не лише верхівку путінського режиму" - голова СБУ відреагував на підрив греблі Каховської ГЕС

 • 263167 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Україна має притягнути до відповідальності не лише верхівку путінського режиму, але й рядових виконавців, заявив голова Служби безпеки України Василь Малюк, коментуючи підрив російською окупаційною владою греблі Каховської ГЕС, пише УНН з посиланням на пресслужбу СБУ.

Деталі

Так, розслідування розпочато за двома статтями Кримінального кодексу: ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни), ст. 441 (екоцид).

Цитата

“Підірвавши греблю Каховської ГЕС, російська федерація остаточно довела, що є загрозою для всього цивілізованого світу. Адже лише справжня держава-терорист може влаштувати техногенну й екологічну катастрофу такого рівня. І вона обов’язково за це відповість – і на полі бою, і в міжнародних судах. Наше завдання – притягнути до відповідальності не лише верхівку путінського режиму, але й рядових виконавців злочинів”, – заявив голова СБУ Василь Малюк.

Наразі слідчі Служби безпеки разом із співробітниками Міністерства внутрішніх справ та Офісу Генерального прокурора проводять першочергові слідчі та процесуальні дії в Херсонській області.

Окремо СБУ спільно з представниками Міністерства енергетики і Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів встановлюють детальні обставини підриву греблі ворогом.

Доповнення

Міністерство закордонних справ України вийшло із заявою щодо терористичного акту росії на Каховській ГЕС і ініціює низку заходів, зокрема, скликання Україною термінового засідання Ради Безпеки ООН, а також закликає країни "Групи семи" та ЄС розглянути питання нових далекосяжних санкцій проти рф, зокрема на російську ракетну індустрію та атомну галузь.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП