maiemo-ne-dopustyty-zlovzhyvan-pry-prokhodzhenni-viiskovozoboviazanymy-navchannia-u-vnz-holova-kova-ruslan-kravchenko

Маємо не допустити зловживань при проходженні військовозобов’язаними навчання у ВНЗ – голова КОВА Руслан Кравченко

 • 53077 переглядiв

Голова Київської обласної військової адміністрації провів нараду з ректорами університетів та правоохоронними органами, щоб запобігти зловживанням при ухиленні від військової служби шляхом зарахування до ВНЗ.

Начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, провів зустріч з ректорами університетів області, а також з представниками правоохоронних органів та обласного територіального центру комплектування. Про це повідомили у Київській ОВА, пише УНН.

"Обговорили особливості цьогорічної вступної кампанії, зважаючи на зміни у законодавстві. Разом з ректорами та правоохоронцями маємо не допустити зловживань при проходженні військовозобов’язаними навчання у ВНЗ", – сказав Руслан Кравченко.

На зустрічі учасники зосередились на викликах, з якими зіткнулися освітні заклади. Було зазначено, що для участі у єдиному вступному іспиті зареєструвалися понад 8 тисяч кандидатів, а бажаючих пройти єдине фахове вступне випробування налічується понад 4 тисячі осіб.

"Тому вимога до всіх одна – неухильне дотримання всіма учасниками процесу законодавства. Щоб вступ до ЗВО не став "схемою" ухилення від мобілізації. Бажання здобувати освіту та підвищувати кваліфікаційний рівень – чудове. Але вступ не має ставати формальністю для отримання переваг", – додав Кравченко.

На Київщині було організовано 23 тимчасові центри для проведення тестувань.

Нагадаємо

Збільшення кількості місць на магістратуру та аспірантуру не буде не залежно від попиту й інших різних обставин. Освітня сфера ніколи в житті не буде допомагати людям, які використовують різноманітні способи для того, щоб не виконувати свої Конституційні обов’язки.

Ірина Колеснік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Внаслідок авіаудару по Торецьку загинула жінка

     • 39135 переглядiв