magate-obstrili-vidrizali-zaes-vid-rezervnoyi-liniyi-zhivlennya

МАГАТЕ: обстріли відрізали ЗАЕС від резервної лінії живлення

 • 584300 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Резервну лінію Запорізької АЕС (ЗАЕС) відключено через пошкодження внаслідок обстрілів, повідомляє офіційний сайт Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) з посиланням на генерального директора Рафаеля Гроссі, пише УНН.

Цитата

"Резервна лінія електропередач напругою 330 кВ на ЗАЕС була відключена вчора пізно ввечері через пошкодження, спричинені обстрілами", - зазначив Гроссі.

Деталі

Як повідомила група експертів МАГАТЕ, яка перебуває на ЗАЕС, у четвер о 21:35 було втрачено зв'язок з резервною лінією "Феросплавна 1" внаслідок пошкодження на іншому березі Дніпра. Масштаби пошкодження ще не визначені, але роботи з відновлення лінії вже ведуться, зазначили в МАГАТЕ.

Також експерти МАГАТЕ повідомили, що чули звуки гучних вибухів, які лунали з відстані кількох сотень метрів від об'єкту, в районі водного каналу, що з'єднує розташовану поруч Запорізьку ТЕС з річкою Дніпро.

Зазначається, що ЗАЕС продовжує отримувати електроенергію для охолодження реакторів від єдиної діючої зовнішньої лінії електропередач 750 кВ, що залишилася на станції, з чотирьох, які існували до початку повномасштабної війни в Україні. Крім цього, агенція повідомляє про початок роботи ще чотирьох пересувних котлів для опалення станції та Енергодару.

Нагадаємо

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі провів черговий раунд переговорів у москві щодо створення демілітаризованої зони навколо захопленої російськими окупантами Запорізької АЕС.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    МАГАТЕ: обстріли відрізали ЗАЕС від резервної лінії живлення

     • 584300 переглядiв

    Окупанти обстріляли Сумську область

     • 252630 переглядiв

    Резніков звернувся до росіян

     • 363557 переглядiв