magate-ne-mozhe-zmusiti-rf-pokinuti-zaes-tomu-tsim-maye-zaynyatisya-kitay-zelenskiy

МАГАТЕ не може змусити рф покинути ЗАЕС, тому цим має зайнятися Китай – Зеленський

 • 540057 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. МАГАТЕ не може впливати на росію та змусити її покинути територію Запорізької атомної електростанції, тому Китай та інші повинні тиснути на москву, заявив в інтерв’ю іноземним журналістам Президент Володимир Зеленський, передає УНН.

Деталі

Президент наголосив, що одним з пунктів “формули миру” є ядерна безпека. Ще під час переговорів з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, Зеленський закликав його витиснути росію з ЗАЕС.

Цитата

"Шість блоків, це дуже небезпечно... Що там відбувається, ми до кінця не знаємо. Я говорю з Рафаелем Гроссі (керівником МАГАТЕ - ред.) час від часу. Він каже все, що може, але він не може вплинути на росію щодо виходу терористів і представників пвк з території АЕС. Уявіть собі – 2-4 представники МАГАТЕ, що вони можуть там зробити? Там люди з технікою та зброєю. Всі повинні тиснути. Я зацікавлений, щоб в цьому пункті Китай тиснув, США тиснули, Франція, Німеччина тиснули. Всі держави тиснули, як можуть, без виключень", - пояснив Президент.

Доповнення

26 квітня Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, першу з початку повномасштабної війни рф проти України.

Президент України Володимир Зеленський та голова Китаю Сі Цзіньпінь під час розмови обмінялися думками щодо китайського "мирного плану" та української формули миру.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Удар рф по Умані: пошуково-рятувальна операція завершена

     • 708606 переглядiв