lytva-vyslovyla-rosii-protest-cherez-porushennia-povitrianoho-prostoru

Литва висловила Росії протест через порушення повітряного простору

 • 32390 переглядiв

30 червня російський літак "Побєда", що летів з Москви до Калінінграда, на хвилину незаконно увійшов у повітряний простір Литви над Балтійським морем, що змусило Литву висловити протест Росії через порушення повітряного простору.

2 липня Міністерство закордонних справ Литви вручило представникам російського посольства ноту протесту через порушення повітряного простору країни. Про це повідомила пресслужба литовського МЗС, передає УНН.

Деталі

За інформацією зовнішньополітичного відомства країни, ввечері 30 червня літак російської авіакомпанії "Побєда", який летів з московського аеропорту Внуково до Калінінградської області, незаконно увійшов у повітряний простір Литви над Балтійським морем і залишався там протягом хвилини.

У зв'язку з цим МЗС Литви викликало представників посольства РФ у Вільнюсі.

Зовнішньополітичне відомство висловило протест представникам російського посольства щодо цього інциденту та зажадало від відповідальних російських інституцій якомога швидше надати пояснення та вжити всіх необхідних заходів для недопущення повторення подібних ситуацій у майбутньому.

Литва найближчим часом може вийти із Конвенції про касетні боєприпаси 26.06.24, 16:45

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Безекіпажні катери атакували Новоросійськ

     • 113287 переглядiв

    Китай на замовлення РФ створює дрон – Bloomberg

     • 25486 переглядiв