litva-pidgotuvala-noviy-paket-dopomogi-na-ponad-2-mln-yevro-dlya-energosektoru-ukrayini

Литва підготувала новий пакет допомоги на понад 2 млн євро для енергосектору України

 • 922286 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Литва підготувала новий пакет допомоги для енергетичного сектору України на понад 2 млн євро. Про це заявила прем’єр-міністр Литовської Республіки Інгріда Шимоніте під час брифінгу в Києві, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Литва вже підготувала новий пакет допомоги для України в енергетичному секторі на понад 2 млн євро. Ми будемо продовжувати надавати додаткову гуманітарну допомогу, фінансову допомогу, щоб допомогти внутрішньо переміщеним особам в Україні пережити зиму», - сказала Шимоніте.

Деталі

Вона нагадала, що військова та гуманітарна підтримка від уряду Литви, народу та бізнесових кіл почалася ще до 24 лютого.

«Конвої вантажівок будуть продовжувати привозити в Україну БПЛА, теплий одяг для українських військових, опалювальні станції та генератори та інші необхідні речі для того, щоб допомогти українському народу пережити дуже важку зиму та наблизити спільну перемогу», - зазначила Шимоніте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литва надішле українцям снаряди та зимову форму

Вона наголосила, що Україна сьогодні захищає всю Європу.

«Україна сьогодні бореться не тільки за свою свободу, але й за нашу, і тому вона захищає всю Європу й вона захищає світовий порядок, який заснований на правилах. Тому наша підтримка України мусить й буде продовжуватися до поки не буде вашої перемоги й відповідно нашої», - сказала Шимоніте.

Доповнення

Прем'єр-міністри України, Польщі та Литви підписали спільну заяву за результатами зустрічі у форматі Люблінського трикутника в Києві, у якій закликали міжнародну спільноту визначити відновлення територіальної цілісності України, звільнення всієї тимчасово окупованої території України чіткою спільною метою.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Мер Дніпра повідомив про ворожий "приліт"

     • 857237 переглядiв

    У Маріуполі стався потужний вибух - радник мера

     • 949954 переглядiв

    У Херсон подали електрику

     • 949826 переглядiв