litak-prigozhina-znischili-navmisnim-vibukhom-associated-press

Літак пригожина знищили "навмисним вибухом" – Associated Press

 • 1223273 переглядiв

КИЇВ. 25 серпня. УНН. За попередніми оцінками розвідки США, авіакатастрофа, в якій імовірно загинув командир російських найманців Євген Пригожин, сталася внаслідок навмисного вибуху. Про цю попередню оцінку Associated Press повідомив американський і західний чиновник, передає УНН.

Деталі

Американський чиновник сказав, що «дуже ймовірно», що мішенню став Пригожин на цьому літаку. При цьому не уточнюється, що могло стати причиною вибуху 23 серпня, в результаті якого, крім Пригожина, також загинули кілька високопоставлених вагнерівців, які були з ним у літаку.

Увечері 23 серпня в Тверській області розбився літак засновника "Вагнера" Євгена Пригожина. Бізнес-джет здійснював рейс з Москви в Санкт-Петербург. У ньому перебувало 10 осіб, у тому числі троє членів екіпажу. Під Твер'ю на місці падіння літака завершилася пошукова операція, виявлені тіла всіх десяти людей, які були в літаку.

Речник Пентагону генерал Пет Райдер заявив, що повідомлення преси про те, що ракета «земля-повітря» збила літак, були неточними. Він відмовився сказати, чи підозрюють США бомбу чи вважають, що катастрофа була вбивством.

Президент Джо Байден, розмовляючи з журналістами в середу, сказав, що вважає, що за катастрофою стоїть Путін, хоча він визнав, що не має інформації, яка підтверджує його переконання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖРосійський добровольчий корпус кличе "вагнерівців" здійснити спільний похід на москву

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Умєров і Остін зустрінуться у вівторок у Пентагоні

     • 28468 переглядiв

    Окупанти просунулися на Донеччині – Deep State

     • 39152 переглядiв

    У Греції дозволили шестиденний робочий тиждень

     • 49781 переглядiв

    Новини по темі

    Літак пригожина знищили "навмисним вибухом" – Associated Press

     • 1223273 переглядiв

    Дуда привітав Зеленського телефоном із Днем незалежності

     • 743185 переглядiв

    Зеленський і Байден провели телефонну розмову

     • 1305941 переглядiв