kuleba-zustrivsia-z-pomichnykom-derzhsekretaria-ssha-obhovoryly-dodatkovi-systemy-patriot-i-samit-nato

Кулеба зустрівся з помічником держсекретаря США: обговорили додаткові системи Patriot і саміт НАТО

 • 47838 переглядiв

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся з помічником Державного секретаря США Джеймсом О'Брайеном у Хорватії, де обговорив питання постачання Україні додаткових систем протиповітряної оборони Patriot та підготовку до майбутнього саміту НАТО.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс О’Браєн на зустрічі у хорватському Дубровнику обговорили питання постачання додаткових систем ППО Patriot в Україну. Про це він повідомив у соцмережі Х, пише УНН.

Головною темою нашої розмови було постачання в Україну додаткових систем протиповітряної оборони Patriot. Ми позитивно оцінили досягнутий прогрес і скоординували подальші кроки у цьому напрямку,

- зазначив український міністр.

Деталі

За його словами, на зустрічі йшлося також про спільні зусилля щодо надання Україні додаткової зброї та боєприпасів, майбутній саміт НАТО у Вашингтоні і очікувані його результати.

Також Кулеба подякував Сполученим Штатам за тверду підтримку України.

"Ми високо цінуємо останні критичні рішення США щодо підтримки українських ударів по військових об’єктах в росії, надання пріоритету Україні у поставках боєприпасів для протиповітряної оборони, а також роботу із третіми країнами з метою зміцнення обороноздатності України", – зауважив глава української дипломатії.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зустрівся у Хорватії зі спеціальним представником КНР у європейських справах У Хунбо та обговорив зусилля з відновлення миру в Україні на основі Статуту ООН та міжнародного права, наголосивши на важливості розгляду українсько-китайських відносин у контексті майбутнього членства України в ЄС.

Ольга Розгон

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Що робити при сонячних опіках: у МОЗ дали поради

     • 20943 переглядiв