kuleba-zaproponuvav-niztsi-krayin-yevropi-koordinuvati-diplomatichni-zusillya-v-afritsi

Кулеба запропонував низці країн Європи координувати дипломатичні зусилля в Африці

 • 493673 переглядiв

Цитата

"Я запропонував би координувати наші дипломатичні зусилля в Африці у широкому сенсі. Не тільки разом з Чехією, але усі разом – Україна, Чехія, Словаччина, наші балтійські друзі, Польща, Румунія, Болгарія, Молдова. Це стане слушною можливістю перетворити травми нашого минулого у переваги сьогодення", - зазначив Кулеба у промові, яку наводять у МЗС.

Як зауважив голова МЗС України, "ми маємо повне право розказати правду про те, як насправді москва допомагала деколонізувати Африку і, одночасно, вдавалася до колоніальних практик щодо кожного з нас, ми маємо повне право викрити правду про російську збройну агресію проти України".

"Я поділився деталями цієї пропозиції з Яном (головою МЗС Чехії Яном Ліпавським - ред.) і ми налаштовані долучити до цього інших колег", - зазначив Кулеба.

Доповнення

Глава зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба цього тижня здійснює візити до Чехії, Франції, та Іспанії. Основними темами переговорів стануть, зокрема, залучення компаній до першого Форуму оборонних індустрій, а також українське озброєння, Формули миру, вступ України до ЄС.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі