kuleba-zaklykav-obsie-nadaty-priorytet-u-zakhysti-natsionalnykh-menshyn-v-rosii

Кулеба закликав ОБСЄ надати пріоритет у захисті національних меншин в росії

 • 28919 переглядiв

Міністр Кулеба закликав ОБСЄ зробити питання захисту прав національних меншин в росії одним із пріоритетних на порядку денному людського виміру організації. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ, передає УНН.

Нинішня російська диктатура нічого не має спільного ні з виборами, ні з демократією. Нещодавні події в Башкортостані вкотре засвідчили, що Росія — це тюрма народів. Башкири стали на захист активіста, якого Кремль судить за позицію проти війни і за підтримку башкирської культури та ідентичності. 

— міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Деталі

Таку заяву Дмитро Кулеба зробив під час спільної пресконференції із Діючим головою ОБСЄ та міністром закордонних справ Мальти Ієном Борджа.

Дмитро Кулеба зазначив, що москва активно мобілізує для війни в Україні саме національні меншини. Таким чином росія досягає двох своїх цілей: ведення війни в Україні та етнічні чистки на власній території.

"У ОБСЄ є інструменти для захисту прав національних меншин, зокрема, функціонує інститут Верховного комісара з питань національних меншин. Вважаю, що потрібно впритул зайнятися цією проблематикою" — зауважив міністр закордонних справ України.

Кулеба закликав голову ОБСЄ вжити додаткових кроків щодо викрадення українських дітей02.02.24, 21:08

Додатково

Цього ж дня із діючим головою ОБСЄ, міністром закордонних та європейських справ і торгівлі Мальти Ієном Боргом зустрівся й Президент України Володимир Зеленський. Він закликав сфокусувати увагу організації  на поверненні незаконно депортованих росією дітей.

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі