kuleba-obhovoryv-pidhotovku-do-vashynhtonskoho-samitu-nato-z-marshalkom-seimu-polshchi

Кулеба обговорив підготовку до Вашингтонського саміту НАТО з маршалком Сейму Польщі

 • 24303 переглядiв

Глава МЗС України Дмитро Кулеба висловив вдячність польській стороні за участь в інавгураційному Саміті миру у Швейцарії та підтримку Польщею Спільного комюніке Саміту.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з маршалком Сейму Республіки Польща Шимоном Головнею, який вперше відвідав з візитом Україну. Про це пише УНН з посиланням на заяву МЗС.

Деталі 

Дмитро Кулеба висловив вдячність польській стороні за участь в інавгураційному Саміті миру у Швейцарії та підтримку Польщею Спільного комюніке Саміту.

Сторони розглянули подальші шляхи співробітництва з країнами Африки, Азії та Південної Америки.

Вони окремо обговорили підготовку до Вашингтонського саміту НАТО та підписання двосторонньої безпекової угоди. Співрозмовники також відзначили інтенсивну динаміку українсько-польських відносин, зокрема міжпарламентської співпраці.

Активна взаємодія на парламентському рівні між нашими державами засвідчує стратегічний характер відносин і сприяє реалізації наших спільних ініціатив

– зазначив міністр Дмитро Кулеба. 

Нагадаємо

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся у Києві з маршалком польського Сейму Шимоном Головнею, обговоривши енергетичну співпрацю, інтеграцію країни до ЄС та двосторонні інфраструктурні проєкти.

Зеленський обговорив підписання безпекової угоди з маршалком Сейму Польщі19.06.24, 15:19

Популярні

Новини по темі

У Києві обвалився міст: що відомо

 • 17668 переглядiв