krainy-baltii-vystupaiut-za-zaboronu-importu-rosiiskoho-zerna-do-yes-lytovskyi-ministr-transportu

Країни Балтії виступають за заборону імпорту російського зерна до ЄС – литовський міністр транспорту

 • 35242 переглядiв

Міністр транспорту та комунікацій Литви Марюс Скуодіс за підсумками зустрічі з латвійським і естонським колегою заявив, що країни Балтії підтримують включення російського та білоруського зерна в пакет санкцій ЄС.

Країни Балтії виступають за включення російського та білоруського зерна до санкційного пакету ЄС. Про це заявив міністр транспорту і комунікацій Литви Маріус Скуодіс в інтерв'ю BNS, передає УНН.

Країни Балтії підтримали б включення імпорту російського та білоруського зерна до Європейського Союзу в пакет санкцій ЄС

- сказав Скуодіс.

У середу він обговорив питання посилення санкцій проти росії та білорусі з міністром клімату Естонії Крістенсом Міхалсом і міністром транспорту Латвії Каспарсом Бріскенсом. За словами Скуодіса, учасники зустрічі домовилися координувати свої дії  та уникати індивідуальних національних ініціатив.

ЄС ухвалив 12-й пакет санкцій проти росії за агресію в Україні: кого та коли торкнуться обмеження19.12.23, 01:14

Також Скуодіс заявляв, що транзит російського зерна через Литву є невисоким, але велика його частина йде через Латвію, що він назвав суттєвою проблемою.

Міністр сільського господарства Литви Кястутіс Навіцкас також вважає, що санкції ЄС щодо продовольчих товарів з росії не діють, але можна було б обмежити ввезення зерна до Европи за допомогою транспортних заборон. У грудні Аушріс Мачіяускас, голова Литовської асоціації виробників зерна, закликав до посилення контролю на кордоні Литви з Латвією, щоб запобігти потраплянню російського зерна до Литви. За його словами, на сьогоднішній день до Латвії з росії потрапило близько мільйона тонн зерна.За словами пана Навіцкаса, існує ризик, що російське зерно може бути ввезено до Литви контрабандою шляхом фальсифікації документів про його походження.

Український "зерновий коридор" вийшов на довоєнні потужності - речник ВМС11.01.24, 10:24

Анастасія Рябоконь

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Reuters: Йорданія завдала удару по Сирії - є загиблі

     • 29379 переглядiв