korisno-znati-piti-vino-tsila-nauka

Корисно знати: пити вино - ціла наука

 • 15256 переглядiв

Хліб та вироби із борошна

Найкращою закускою для вина є хліб. Він не перекриває, а навпаки - розкриває тонкий смак і аромат вина.

Сир

Сир відмінно доповнює вино. І тут головне - гармонійне поєднання закуски та напою: легкі вина, білі та рожеві сухі подають з ніжними сирами, а більш міцні та напівсолодкі – з гострими. До речі, варіації у нарізанні сиру дозволяються - продукт можна порізати на дрібні скибочки, або ж приготувати сирні закуски на шпажках.

М’ясо

Вино ідеально підходить до м'яса. Біле та рожеве сухе вино найкраще смакує із м’ясом птиці, червоне сухе - із червоним м'ясом та ковбасами.

Якщо говорити про вино до шашлику, то краще обрати червоний кріплений напій, оскільки шашлик є калорійною їжею.

Морепродукти

Риба чудово поєднується із червоним сухим вином, морепродукти - із білим сухим. До варених кальмарів, наприклад, підійде новозеландський Совіньйон Блан.

А із білим вином гарно поєднаються устриці, мідії та равлики.

Фрукти

Апельсини та інші фрукти пасують до напівсолодких і солодких вин. Солодке ігристе та напівсолодке вино поєднуються, відповідно, із солодкими фруктами.

До портвейну підійдуть сухофрукти та цукати.

Шоколад і десерти

Портвейн - це єдине вино, яке варто поєднувати із шоколадом. Щодо інших десертів - торти, тістечка, - то їх можна поєднувати із напівсолодкими та солодкими винами. І тут існує негласне правило: чим солодший напій - тим нейтральнішою за смаком повинна бути солодка страва.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу

    Популярні

    Новини по темі

    Корисно знати: пити вино - ціла наука

     • 15256 переглядiв

    НБУ збирається продати на аукціоні 100 млн доларів

     • 11334 переглядiв

    Спека в Південній Кореї: кількість жертв збільшилася

     • 10206 переглядiв