ukenru
komitet-rekomenduye-radi-ukhvaliti-v-drugomu-chitanni-zakonoproekt-pro-deoligarkhizatsiyu

Комітет рекомендує Раді ухвалити в другому читанні законопроект про деолігархізацію

 • 21957 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки підтримав остаточну редакцію закону про деолігархізацію та рекомендує Верховній Раді ухвалити його у другому читанні. Про це в коментарі УНН повідомила заступник голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар’яна Безугла.

Деталі

Безугла підтвердила журналісту УНН, що комітет підтримав остаточну редакцію закону про деолігархізацію та рекомендував Раді проголосувати за нього в другому читанні.

Доповнення

За інформацією нардепів, до президентського законопроекту № 5599 про деолігархізацію подали до другого читання 1257 правок.

1 липня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект Президента України Володимира Зеленського № 5559 про деоліхаргізацію. “За” проголосували 275 народних депутатів.

3 вересня стало відомо, що Омбудсмен Людмила Денісова надіслала голові парламенту Дмитру Разумкову лист із проханням направити законопроект про олігархів на перевірку до Венеційської комісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського не бачать у законопроекті про олігархів загроз, на які вказала Денісова

Уповноважена серед іншого зазначила, що норми законопроекту “про олігархів” не відповідають Конституції України, а їх реалізація призведе до порушень прав і свобод людини та громадянина. До переліку таких норм, з її слів, належать зокрема наділення Президента і РНБО непередбаченими Конституцією України повноваженнями.

Після цього спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що направив законопроект до Венеціанської комісії. У комісії його вже отримали.

У Зеленського вважають, що Венеціанка не зможе заблокувати ухвалення закону.

Українські Національні Новини

Політика