kolishnya-vikladachka-stolichnogo-vishu-yaka-vipravdovuvala-okupantiv-pered-studentami-pide-pid-sud

Колишня викладачка столичного вишу, яка виправдовувала окупантів перед студентами, піде під суд

 • 725791 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Напад рф називала "випереджаючим ударом" та заперечувала тимчасову окупацію - колишня доцентка кафедри столичного вишу піде під суд за виправдовування ворожої збройної агресії перед студентами, передає УНН з посиланням на Київську міську прокуратуру.

Деталі

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно мешканки Києва, яка виправдовувала збройну агресію російської федерації проти України, розпочату в 2014 році, та заперечувала тимчасову окупацію частини території України (ч. 1 ст. 436-2 КК України).

Слідством встановлено, що у березні 2023 року 62-річна доцентка кафедри одного зі столичних університетів під час проведення навчального заняття в режимі відеозв’язку висловила студентам своє бачення подій в Україні.

У своїх висловах уродженка республіки білорусь звинувачувала чинного Президента України у непідписанні Мінських угод, що, на її думку, послужило причиною війни, а напад країни-агресора на Україну назвала «випереджаючим ударом». При цьому вона звинувачувала українські війська у «обстрілах Донбасу» упродовж останніх дев'яти років та заперечувала тимчасову окупацію території Донецької області.

У ході слідства свою вину обвинувачена визнала повністю.

Обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості скеровано до Солом’янського районного суду міста Києва для розгляду по суті. На даний час жінка звільнена з роботи.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителька Закарпаття отримала вирок за виправдовування російської агресії

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі