khorvatiya-planuye-nadati-ukrayini-paket-viyskovoyi-dopomogi-na-30-milyoniv-yevro

Хорватія планує надати Україні пакет військової допомоги на 30 мільйонів євро

 • 560583 переглядiв

КИЇВ. 22 серпня. УНН. Уряд Хорватії 24 серпня на своєму засіданні розгляне питання надання Україні нового пакета оборонної підтримки близько на 30 мільйонів євро. Про це заявив прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович після зустрічі у вівторок з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє каналаTV Vijesti, пише УНН

Цитата

“На засіданні уряду в четвер у нас буде новий пакет військової допомоги Україні, тому я також повідомив про це Зеленському”, - зазначив Пленкович.

Він додав, що вартість допомоги становитиме близько 30 мільйонів євро.

Деталі

Також хорватський прем'єр заявив, що під час поговорів із Зеленським висловив рішучу підтримку українському народу. І нагадав, що парламент визнав Голодомор геноцидом.

Крім того, анонсував велику міжнародну конференцію з розмінування, присвячену Україні в жовтні, де Хорватія разом з іншими учасниками ЄС та інших міжнародних організацій розпочне процес допомоги Україні в процесі розмінування.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський повідомив у вівторок, що провів переговори з прем'єр-міністром Хорватії Андреєм Пленковичем, під час яких сторони обговорили, зокрема, новий пакет оборонної підтримки та експорт зерна через річкові та морські порти у країні.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У КМДА повідомили дати навчального року у столичних школах

     • 1158833 переглядiв

    Уряд спростив порядок надання статусу учасника бойових дій

     • 826203 переглядiв

    Військкома на Вінничині викрили на хабарі у 2000 доларів

     • 684550 переглядiв

    Над челябінськом піднявся стовп помаранчевого диму: що відомо

     • 1067143 переглядiв