khokeisty-floryda-panterz-vyhraly-kubok-stenli

Хокеїсти "Флорида Пантерз" виграли Кубок Стенлі

 • 12840 переглядiв

"Флорида Пантерз" виграла престижний Кубок Стенлі, - у вирішальному 7-му матчі фіналу Національної хокейної ліги (НХЛ), "Пантери" перемогли канадський "Едмонтон Ойлерз". Пише УНН із посиланням на The Wall Street Journal.

Деталі

Хокеїсти "Флорида Пантерс" (Florida Panthers) вперше в історії клубу завоювали Кубок Стенлі, трофей чемпіонату Національної хокейної ліги. Вчора ввечері вдома в сьомій грі та останній грі фіналу "Флорида Пантерс" з рахунком 2-1 перемогла "Едмонтон Ойлерз" (Edmonton Oilers). У першому періоді команди обмінялися закинутими шайбам, згодом, Флорида вийшла вперед; останній період був безгольовим. Рахунок у серії: 4-3.

Довідка

У той час як "Пантери" святкували перше в своїй історії чемпіонство з власними вболівальниками, "Ойлерз" скотилися в болісну літню перерву після пропущеної глави в історії хокею, зазначають оглядачі видання derstandard. З четвертою перемогою "Ойлерз" увійшли б в історію спорту і стали другою командою в історії НХЛ, яка виграла серію після трьох поразок на початку фіналу Кубка Стенлі.

Завдяки перемозі Florida Panthers останнім клубом з Канади, який став чемпіоном північноамериканської професійної ліги залишається Montreal Canadiens. Це сталося у1993 році, і після цього Кубок Стенлі завжди отримував хокейний клуб з США. Слід зауважити, що у Канаді хокей є найпопулярнішим видом спорту із давніми традиціями.

Нагадаємо

Україна виграла дивізіон ІВ чемпіонату світу-2024 з хокею.

Раніше УНН повідомляв, що Марія Анійчин здобула історичну бронзу у біг-ейрі на юніорському чемпіонаті світу з фристайлу.

Ігор Тележніков

Спорт

    Популярні

    Новини по темі

    Хокеїсти "Флорида Пантерз" виграли Кубок Стенлі

     • 12840 переглядiв

    Укренерго: з 12:00 до 23:00 обсяг обмежень електрики буде більшим

     • 24673 переглядiв

    На Київщині в ДТП постраждала однорічна дитина

     • 12295 переглядiв