kandydat-u-vitseprezydenty-ssha-vid-trampa-zaiavyv-pro-potrebu-prosuvaty-pryiniatnyi-myr-dlia-ukrainy

Кандидат у віцепрезиденти США від Трампа заявив про потребу просувати "прийнятний мир" для України

 • 58251 переглядiв

Кандидат у віцепрезиденти США від Республіканців Джей Ді Венс заявив, що для миру в Україні потрібен переговорник, якого поважає Путін. Він також критикував Камалу Гарріс та її здатність вести переговори з російським лідером.

Напарник Дональда Трампа у президентських перегонах, кандидат у віцепрезиденти США сенатор Джей Ді Венс прокоментував питання війни в Україні під час передвиборчого заходу у Філадельфії 6 серпня. Він заявив, що "потрібно вірити у мир і потрібно принести мир в цей регіон світу", повідомляє "Голос Америки", пише УНН.

Деталі

Венс також підкреслив, посилаючись на неназвані звіти, що "українцям не вистачає військових, які можуть воювати", а також повторив тезу Дональда Трампа, що росія б ніколи не вторглась в Україну, якби той був президентом.

"І якщо ви хочете принести мир в цей регіон, вам потрібен перемовник, якого володимир путін поважає. Чи тут хтось такий є? Очевидно, ми зараз - серед упередженої публіки, але чи хтось тут вважає, що володимир путін поважає Камалу Гарріс? Вона всіх вас боїться. І вона точно не зможе сісти в аудиторії з володимиром путіним та просувати прийнятний мир", – заявив Венс.

Кандидат у віцепрезиденти США від Трампа: що Джей Ді Венс говорив про Україну16.07.24, 10:25

Кандидат у віцепрезиденти США від Республіканської партії також виклав своє бачення зовнішньої політики Сполучених Штатів, відповідно до якого на чолі держави має бути людина, яка "розуміє дипломатію, яка розуміє, що Америка має важелі перемовин, через які в якихось місцях можна відключити енергію чи перекрити доступ до неї там, де є погані хлопці, які відповідають за енергетичну політику".

Доповнення

У вівторок, 6 серпня, кандидатка у президенти Камала Гарріс оголосила ім'я свого напарника, номінанта у віцепрезиденти від Демократичної партії. Ним став губернатор штату Міннесота Тім Волц.

Губернатор Міннесоти став на підтримку України з перших днів повномасштабного вторгнення Росії. Так вже 24 лютого 2022 року він написав на своїй сторінці у мережі X слова підтримки Україні.

У 2024 році, до других роковин повномасштабного вторгнення Росії, губернатор Тім Волц відвідав посольство України у Вашингтоні та зустрівся з посолкою України у США Оксаною Маркаровою. "Міннесота продовжить підтримувати Україну, яка захищає свободу та демократію. Я відвідав посольство України, щоб налагодити офіційне партнерство між державним, приватним та академічним секторами Міннесоти та Чернігівської області, зміцнюючи зв'язки нашого штату з Україною", - написав Волц на своїй сторінці в соцмережі.

Популярні

Новини по темі