kandydat-u-prezydenty-moldovy-stoianohlo-obitsiaie-pidtrymku-ukraini-u-viini

Кандидат у президенти Молдови Стояногло розповів, як планує розбудовувати відносини з Україною

 • 38536 переглядiв

Під час дебатів перед другим туром кандидат у президенти Молдови Олександр Стояногло заявив, що має намір зміцнювати відносини з Україною і підтримувати її у війні. Пише УНН з посиланням на News Maker.

Під час дебатів президентка Молдови Майя Санду поставила своєму опонентові Олександру Стояногло запитання, як він будуватиме відносини з Україною, і він відповів:

 «Ми будемо розвивати хороші відносини з усіма партнерами з розвитку. Ми підтримуємо Україну у війні, ми їм надаємо гуманітарну допомогу, і я впевнений, що наші взаємовідносини в період мого президентства тільки зміцніють. Зараз є тільки мілітаристські висловлювання».

На що Санду йому відповіла: «Ви вірите в те, що що говорите? У Києві знають, що ви людина москви».

130 тысяч голосов за 15 миллионов долларов: Молдова обвиняет рф в подкупе избирателей накануне референдума по ЕС03.10.2024, 20:09

Нагадаємо 

Минулого тижня ЦВК Молдови опрацювала всі протоколи президентських виборів і референдуму про вступ до ЄС. Майя Санду набрала 42,45%, Олександр Стояногло - 25,98%, за європейський вектор проголосували 50,46% виборців.

Додамо

Олександр Стояногло - колишній генеральний прокурор Молдови. Його звільнили з посади 2021 року. Проти Стояногло висувалася ціла низка кримінальних звинувачень, але майже всі вони були зняті.  Стояногло публічно демонструє проросійську позицію, однак, низка ЗМІ стверджують, що політик з 2018 року має румунське громадянство. Водночас йому приписують таємні візити до посольства Росії в Кишиневі.

Популярні

Новини по темі

На Волині у ДТП загинуло немовля

 • 25280 переглядiв

Washington Post: Ілон Маск працював у США нелегально в 1990-х роках

 • 21692 переглядiв

Українські рятувальники побили 4 світових рекорди

 • 21341 переглядiв