kanadska-fundatsiya-peredala-1-milyon-na-pidtrimku-ukrayintsiv

Канадська Фундація передала $1 мільйон на підтримку українців

 • 115975 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Канадська фундація Темертеїв направила $1 мільйон на підтримку українців через Фонд Олени Зеленської. Про це перша леді України повідомила у Телеграмі, передає УНН.

Деталі

Перша леді під час візиту до Канади провела зустріч із меценатами та засновниками Фундації Темертеїв Джеймсом Темертеєм і Луїзою Темертей.

У зустрічі також узяли участь головний виконавчий директор Майк Лорд і директорка українських ініціатив Фундації Темертеїв Христина Воллер.

Цитата

"Під час спілкування благодійники подякували команді Фундації Олени Зеленської за допомогу та забезпечення жителів деокупованої Харківщини речами першої необхідності й оголосили про черговий благодійний внесок – 1 млн дол. США на підтримку проєктів Фундації", — йдеться в повідомленні.

Перша леді України подякувала Фундації Темертеїв за плідну співпрацю з Фондом Зеленської.

Цитата

"Ви були одними з перших, хто повірив у мою Фундацію та надав першу фінансову підтримку, яка дуже швидко була спрямована на задоволення першочергових потреб жителів деокупованих територій", — зазначила Зеленська.

Вона повідомила, що її Фонд передав на потреби людей із деокупованих територій Харківської області $500 тис. благодійного внеску Фундації Темертеїв. Завдяки цьому вдалося забезпечити речами першої необхідності понад 2 тисячі внутрішньо переміщених осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленська поділилась світлинами із зустрічі з першою леді США

Крім цього, на благодійний внесок Фундації Темертеїв було куплено генератори потужністю від 5 до 140 кВт для безперебійної роботи критичної інфраструктури Куп'янського, Лозівського та Чугуївського районів Харківської області.

"Загалом це 354 тисячі жителів", — зазначила перша леді.

Доповнення

Зеленська також обговорила з Фундацією Темертеїв першочергові виклики, з якими стикається її Фонд, зокрема, це підтримка великих прийомних родин, а також забезпечення учнів і вчителів ґаджетами дистанційного навчання та облаштування укриттів у навчальних закладах.

"Загалом гаджети потрібні понад 516 тисячам українських учнів і понад 80 тисячам учителів", - наголосила перша леді України.
Також важливим проєктом Фундації залишається комплексне відновлення Ізюмської лікарні на Харківщині, зруйнованої окупантами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент і перша леді долучилися до "Молитви за Україну" в Софійському соборі

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Іран представив безпілотник з робочим діапазоном 2000 км

     • 215786 переглядiв

    Померла мати Кузьми Скрябіна

     • 453687 переглядiв