izrail-vidkynuv-zvynuvachennia-pivdennoi-afryky-v-henotsydi-palestyntsiv-v-mizhnarodnomu-sudi-oon

Ізраїль відкинув звинувачення Південної Африки в геноциді палестинців в Міжнародному суді ООН

 • 16964 переглядiв

Ізраїль відкинув звинувачення Південної Африки в геноциді палестинців у Міжнародному суді ООН, виправдовуючи свою військову операцію в Рафаху, як самооборону від бойовиків ХАМАС, які обстрілювали його ракетами і утримували заручників.

Представники Ізраїлю в суді в Гаазі назвали необґрунтованими звинувачення у геноциді та виправдали військову операцію у місті Рафах на півдні сектора Газа самообороною. Про це повідомля Bild, пише УНН.

Деталі

Гілад Ноам, виступаючи від імені ізраїльської влади, назвав "спотворенням реальності" претензії, висунуті у Міжнародному суді ООН Південною Африкою. За його словами, ця країна зловживає міжнародним правом у "зневажливій та цинічній манері".

За словами Ноама, Рафах залишається "військовим оплотом ХАМАС", з якого територію Ізраїлю обстрілюють ракетами. Крім того, бойовики утримують безліч заручників - деякі з них, ймовірно, перебувають у Рафаху.

Водночас, представник Ізраїлю заявив, що країна надає гуманітарну допомогу і робить все можливе для захисту цивільного населення в секторі Газа.

Нагадаємо

Міжнародний суд ООН зобов'язав Ізраїль забезпечити безперешкодний доступ гуманітарної допомоги до Гази на тлі погіршення умов життя і передбачуваного геноциду проти палестинців.

Популярні

Новини по темі

Посівна-2024: в Україні засіяли понад 90% запланованих площ

 • 32583 переглядiв