holova-mzs-velykoi-brytanii-zustrinetsia-z-kuleboiu-v-davosi-pro-shcho-hovorytymut

Голова МЗС Великої Британії зустрінеться з Кулебою в Давосі: про що говоритимуть

 • 26456 переглядiв

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон планує зустрітися зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон зустрінеться зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою на Всесвітньому економічному форумі у Давосі, пише УНН з посиланням на The Guardian.

Світ суттєво змінився з того часу, як я вперше ввійшов до уряду, і ми живемо в дуже нестабільні, невизначені та небезпечні часи. Глобальний вплив конфліктів, хвороб та зміни клімату, на жаль, зростає. Але в міру збільшення проблем мають зростати й наші зусилля. У моїй розмові з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою я ясно дам зрозуміти, що Велика Британія й надалі залишатиметься непохитним прихильником України, щоб вона не лише виграла війну, але й вийшла з неї сильною, суверенною та вільною країною

- сказав Камерон напередодні зустрічі.

Голова МЗС Британії наголосив, що "Україна відстоює правила, які забезпечують безпеку всіх нас". "Саме тому Велика Британія надала Україні майже 12 мільярдів фунтів стерлінгів (15,2 млрд дол. США - ред.). Ми стоятимемо з ними стільки, скільки буде потрібно для досягнення перемоги", - наголосив Камерон.

Під час свого дводенного візиту Камерон, як повідомляється, також зустрінеться зі своїм американським колегою Ентоні Блінкеном та засновником та філантропом Microsoft Біллом Гейтсом.

Історичний договір: Україна та Британія підписали в Києві угоду про безпеку12.01.24, 16:05

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    США не вийдуть з НАТО, попри Трампа - Столтенберг

     • 25041 переглядiв

    Армія рф атакувала Берислав, троє поранених

     • 24333 переглядiв

    Кіпер розповів деталі про ранкову атаку рф на Одещину

     • 24525 переглядiв