hlava-nato-riutte-zaklykaie-soiuznykiv-ihnoruvaty-briazkannia-zbroieiu-putina

Глава НАТО Рютте закликає союзників ігнорувати брязкання зброєю путіна

 • 29560 переглядiв

Союзники НАТО "не повинні і не будуть" слухати брязкання зброєю російського диктатора володимира путіна, тому що альянс сильний і може відповісти на будь-які загрози. Про це заявив Sky News новий глава НАТО Марк Рютте, передає УНН.

Марк Рютте заявив, що щорічні ядерні навчання країн-членів НАТО, які розпочинаються наступного тижня, посилають противникам чіткий сигнал про те, "що ми готові... відповісти на будь-яку загрозу".

Колишній прем'єр-міністр Нідерландів також говорив про війну росії в Україні.

На запитання, чи слабша Україна через те, що такі союзники, як Велика Британія і США, ще не дали Києву дозволу на використання своєї далекобійної зброї, такої як британські крилаті ракети Storm Shadow, проти цілей на території Росії, глава НАТО відповів: "Я не впевнений".

Він продовжив: "Існує ризик, що ми повністю зосередимося на одній системі озброєння, і тоді це стане справою дня... Щоб бути абсолютно ясним, головне питання тут - забезпечити, щоб військова допомога й надалі надходила до України, щоб ми також нарощували промислове виробництво в Україні, допомагали їм із цією масштабною логістикою, і тоді одна система озброєння не змінить результат війни".

Нагадаємо

Раніше Путін попередив, що він розглядатиме використання Україною західних ракет великої дальності на території Росії як пряму участь держав НАТО у війні.

"Це суттєво змінить саму суть, природу конфлікту", - сказав він минулого місяця.

Популярні

Новини по темі