gumenyuk-cherez-shtorm-rf-ne-zavodila-nadvodni-raketonosiyi-u-more-na-cherguvanni-odna-submarina

Гуменюк: через шторм рф не заводила надводні ракетоносії у море, на чергуванні - одна субмарина

 • 201504 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Останню добу надводні ракетоносії російського чорноморського флоту перебували в пунктах базування, оскільки шторм в Чорному морі досягає 4-5 балів. Про це в ефірі телемарафону у вівторок вранці розповіла начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Море на нашому боці – воно потужно штормить, це для нього типовий стан. Але після тектонічних зсувів, які привели до землетрусу, зокрема і в Туреччині, шторми стали більше потужними, і зараз шторм досягає 4-5 балів. Тому надводні носії ракет вже добу, як заведені в пункти базування», - розповіла Наталія Гуменюк.

Деталі

З її слів, вороже корабельне угрупування у кількості 9 одиниць перебуває в районі, яке ворог вважає для себе безпечним, - від східного узбережжя Криму до новоросійська, один корабель знаходиться в Азовському морі.

Вона уточнила, що один підводний ракетоносій перебуває на чергуванні у Чорному морі. Він може бути обладнаний ракетами «Калібр» у кількості до 4 штук. При цьому, саме виявлення пусків з підводного човна може бути ускладненим для систем ППО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чорному морі біля берегів Румунії танкер з нафтою підірвався на міні – ЗМІ

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Верховний суд Індії сказав "ні" одностатевим шлюбам в країні

     • 267292 переглядiв