ukenru
gotoviy-do-vizitiv-ta-dzvinkiv-erdogan-napolyagaye-na-poserednitstvi-mizh-moskvoyu-ta-kiyevom-dlya-virishennya-konfliktu

Готовий до візитів та дзвінків: Ердоган наполягає на посередництві між Москвою та Києвом для вирішення конфлікту

 • 16206 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Туреччина виступає проти напруженості між Росією і Україною, оскільки будь-яка спроба окупації або війни між країнами стане серйозним ударом у всьому регіоні. Президент Реджеп Таїп Ердоган сьогодні, після п'ятничної молитви в Стамбулі, заявив, що готовий стати посередником між Москвою і Києвом для вирішення конфлікту, пише УНН з посиланням на агентство Anadolu.

Деталі

Відзначається, що будь-яка спроба окупації або війни між Україною і РФ стане серйозним ударом по стабільності в усьому регіоні. Туреччина виступає проти подібної напруженості.

Ердоган також не виключив візиту до Москви з метою обговорення напруженості навколо України.

Цитата

“Візит в Україну вже значиться в порядку мого графіка... Не виключаю телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним. Можливий також візит до Москви", - заявив президент.

Ердоган додав, що відносини Туреччини з Росією розвиваються в позитивному ключі.

Додамо

Ердоган пропонує організувати зустріч віч-на-віч лідерів України і Російської Федерації Володимира Зеленського і Володимира Путіна. Вона може відбутися в Анкарі.

Зазначимо, що Реджеп Таїп Ердоган виступає з подібними пропозиціями не вперше. Наприкінці листопада він повідомив, що Туреччина готова виступити посередником між Україною і Росією для досягнення миру на Донбасі.

Тоді російська сторона не погодилася з тим, що Росія і Україні слід сідати за стіл переговорів, оскільки "Росія не є країною-учасницею конфлікту".

Напередодні стало відомо, що Ердоган відвідає Україну 3 лютого, з нагоди 30-ї річниці встановлення дипвідносин.

Українські Національні Новини

Політика